The Plaza de España The Plaza de España, designed by Aníbal

5/17/2021, 10:08:52 AM
The Plaza de España The Plaza de España, designed by Aníbal González, was a principal building built on the Maria Luisa Park's edge to showcase Spain's industry and technology exhibits. González combined a mix of 1920s Art Deco and Spanish Renaissance Revival, Spanish Baroque Revival and Neo-Mudéjar styles. The Plaza de España complex is a huge half-circle; the buildings are accessible by four bridges over the moat, which represent the ancient kingdoms of Spain. In the centre is the Vicente Traver fountain. Many tiled alcoves were built around the plaza, each representing a different province of Spain. The Plaza's tiled Alcoves of the Provinces are frequent backdrops for visitors' portrait photographs, taken in their own home province. Each alcove is flanked by a pair of covered bookshelves, now used by visitors in the manner of a "Little Free Library". Each bookshelf often contains works with information about their province. Visitors have also donated favorite novels and other books for others to read. Today the buildings of the Plaza de España have been renovated and adapted for use as offices for government agencies. The central government departments, with sensitive adaptive redesign, are located within it. Toward the end of the park, the grandest mansions from the fair have been adapted as museums. The most distant museum contains the city's archaeology collections. The main exhibits are Roman mosaics and artefacts from nearby Italica. Restoration From 2007 to 2010, the Seville City Council invested 9 million euros in the restoration of the Plaza de España. The objective was to recover the original monument as the architect, Aníbal González, conceived it ,  To restore it, the restoration team worked to recover pieces such as the ceramic streetlights, benches, and even pavements. In other cases, they created reproductions of elements based on photographs and postcards from the municipal newspaper library. Cefoarte and Diaz Cubero were some of the experts who worked in multidisciplinary teams to restore this complex to lively use . Source Wikipedia encyclopedia Photographer 📷 @ @delafuentecam

Related articles