Sandalet e Tutankhamun. #artifacts Po të mos ishte për

Sandalet e Tutankhamun. #artifacts Po të mos ishte për

27.12.2021, 9:33:58 e paradites
Sandalet e Tutankhamun. #artifacts Po të mos ishte për zbulimin e varrit të tij të shkëlqyeshëm, mbreti Tutankhamun (ca 1341 – ca 1323 pes) me siguri nuk do të ishte mbi bazën e një pseudonimi me botën. Mbretërimi i mbretit djalë ishte i jashtëzakonshëm. Kur ai u ngjit në fron në moshën nëntë vjeç, vendi ishte ende në kaos nga vendimi i marrë nga babai i tij i ndjerë, Akhenaten, për ta kthyer Egjiptin nga feja e tij politeiste në një monoteiste. Një këshilltar mbretëror me emrin Ay duket se ka menaxhuar në skenë mbretin e ri si kukull e tij, veçanërisht në mënyrë që të kthente politikën e Akhenaten dhe të rivendoste zotat e vjetër të dashur dhe tempujt e tyre. #temple Vdekja e papritur e mbretit Tut mbetet një mister, megjithë teoritë e panumërta të paraqitura. A ishte ai viktimë e malaries? Apo gangrenë nga këmba e thyer? Vrapuar nga një karrocë? Mbase i mërzitur nga një hipopotam? Cilado qoftë shkaku i vdekjes së tij, duket se mbreti u varros me nxitim dhe u harrua shpejt. Shpejt përpara 3,000 vjet. Në vitin 1922, arkeologu britanik Howard Carter zbuloi varrin e Tutankhamun në Luginën e Mbretërve. Zbulimi bëri tituj në të gjithë botën. Ajo që u bëri më shumë përshtypje njerëzve nuk ishte mamaja e Tut, por ofertat e varrosura me të, të përshkruara nga Carter si një "ndërthurje e çuditshme dhe e mrekullueshme e objekteve të jashtëzakonshme dhe të bukura". #egypt Thesari më i madh dhe mbase tani më ikonik ishte maska ​​e vdekjes së mbretit, që përmbante më shumë se 20 paund ari. Sende të tjera të varrosura me të për të siguruar që ai të qëndronte i fortë, i pasur dhe i ushqyer mirë në jetën e përtejme përfshinin një palë sandale të mahnitshme, një mantel me lëkurë leopardi, katër dërrasa lojërash, gjashtë qerre, 30 vazo vere dhe 46 harqe. Carter kaloi gati një dekadë duke kataloguar 5,398 mallra të rënda. #ancientegypt Dy ekspozita të thesarit Tutankhamun morën shumë prej objekteve në një turne botëror në vitet 1960 deri në vitet 1970 dhe siguruan më tej trashëgiminë e Tut. Falë varrimit të tij të lavdishëm, Mbreti Tut bëri më shumë në vdekje për të çuar përpara studimin modern dhe interesin për historinë egjiptiane sesa të gjithë bashkë-faraonët e tij së bashku. Koment | Tag | Ndani Lexoni Artikuj të Ndërgjegjshëm në faqen tonë të internetit. Lidhje në Bio. NDALONI Njoftimet e Postimit dhe Mos humbisni asnjëherë asnjë përmbajtje!

Artikuj të ngjashëm