Monumentet më të rëndësishme që datojnë që nga civilizimi

5.5.2021, 12:30:23 e paradites
Monumentet më të rëndësishme që datojnë që nga civilizimi antik Romak 1 - Panteoni është një ish tempull romak, tani një kishë katolike (Bazilika di Santa Maria ad Martyres ose Bazilika e Shën Marisë dhe Martirëve), në Romë, Itali, në vendin e një tempulli të mëparshëm të porositur nga Marcus Agrippa gjatë mbretërimi i Augustit (27 para Krishtit - 14 pas Krishtit). Ajo u rindërtua nga perandori Hadrian dhe ndoshta i kushtohej rreth 126 pas Krishtit. Data e ndërtimit të tij është e pasigurt, sepse Hadriani zgjodhi të mos shkruante tempullin e ri, por më tepër të ruante mbishkrimin e tempullit të vjetër të Agripas, i cili ishte djegur. 2 - Forumi Romak është një forum drejtkëndëshe (shesh) i rrethuar nga rrënojat e disa ndërtesave të rëndësishme qeveritare antike në qendër të qytetit të Romës. Qytetarët e qytetit antik i referoheshin kësaj hapësire, fillimisht një treg, si Forum Magnum, ose thjesht Forumi. Fotografi @manutoni24 @marina .cleo @stevaleri @andiamoconnoi @flaminia _romani

Artikuj të ngjashëm